naše radosti a strasti

Pondělí 16.října krok za krokem :)

18. 10. 2017 17:12

Pokoj vám! Ve společenství ŽMM proběhla výzva sepsat harmonogram jednoho konkrétního dne. 

Předem se chci omluvit, že neumím dělat krátké zápisky a taky že jsem neudělala v ten den ani jednu fotku. Tedy článek bude dlouhý a nudný! :)

5:15 - Mně i manželovi zvoní budík. Podaří se mi vyskoukat z postele a neprobudit Klárku (2roky). Sedám si k posteli na zem, modlím se ranní chvály.

5:35 - Vybírám špinavé prádlo z koše v ložnici, donesu do koupelny, vytáhnu z pračky čerstvě vyprané prádlo, manžel se právě obouvá, společně se smějeme zapranému oblečení do růžova (zapomněla jsem, že kalhoty z Thao pouští). Manžel odjíždí do práce. Zapínám další pračku.

5:50 - Rožnu venkovní světlo, oklepu rosu ze sušáku, věším prádlo. Je jasno, teplo, černé nebe s miliony hvězd. Při věšení pozoruji nebe, myslím na Boha, chválím ho, přemýšlím, nad kterém svém konkrétním nedostatku dnes budu pracovat. Rozhoduji se pro skromnost v mluvení.

6:00 - Z ložnice nesylším pláč, dívám se na hodiny, uvědomu ji si, že na Proglase se právě budou modlit ranní chvály. Mám radost při představě mnoha modlících se posluchačů. Rozhoduji se, že dnes zkusím zapisovat svůj den, i když je dnes jiný, než mé obyčejné dny, což odpovídá mému životnímu stylo - vládne v něm neřád, rozhodnutí na poslední chvíli, náhlá změna plánů... Sedím nad prvními zápisky a prosím Pána, aby mé zápisky nebyly povýšené, mnoho dokonalé, abych pokorně zaznamenávala své nedostatky.

6:15 - Večer jsem se rozhodla pracovat na střihu, proto musím teď uklidit kuchyň. Chystám svačinu Haničce (6let) do školy.

6:30 - Zvoní budík dětem. Pomáhám jim s oblékáním, zároveň mluvíme s Pánem, děkujeme za probuzení, svěřujeme tatínkovu cestu do práce i celý pracovní den atd...

6:45 - Obouváme se! Vítek (4roky) ještě trochu kašle, proto nejde do školky. Rozhoduje se, že zůstane doma s tchyní. Naprosto nečekaně a zcela výjimečně stíháme, ba dokonce máme čas navíc. Proto čtu dětem dnešní evangelium. Sedáme do auta, pod kopcem se otáčím a jedu zpátky pro zapomenutý jídlonosič. Cestou do města vyzvedneme kamarádky, v autě probíráme evangelium. Vysadíme kamarádky, potom H, nakonec jídlonosič a máme akorát čas dojet do kláštera na mši. K. je ukázková, celou mši prohlíží kancionál a přebírá růženec.

8:30 - Odjíždíme z kláštera nabrat plyn. Než se natankuje, mám čas číst bibli a vybrané verše poslat v sms své biřmovací kmotřence.

8:45 - Hotovo, odjíždím z benziny. Zapínám v autě na Proglase radio vatican, zaujme mě v homilii o.Františka myšlenka vzpomenout na první lásku, zamilovanost, vzlety a nadšení.

9:00 - Přijíždím domů. Zapisuji zápisky. V. chce s tchánovci vyvážet hnůj, proto jedu sama pracovat ke kostelu. K. po mši usla.

9:15 - Tchyně mi pověsila druhou pračku. Zapinám třetí a konečně jedu ke kostelu.

10:30 - Vracím se domů, K. vstává. Polévku máme z neděle, rozhoduji se co uvařit na druhé. Včerejší brambory osmahnu na másle, po nich filé s bylinkami. K. sedí na lince a pomáhá. Zatímco se smaží filé, mohu pracovat na střihu kalhot, K. sedí vedle mě na zemi a stříhá kousky papíru.

11:30 - Věším pračku. V. přichází z pole celý od hnoje. Obědváme.

11:50 - balím hračky, jedeme do Prostějova nechat opravit auto. Cestou se modlíme s Proglasem Anděl Páně a příjemně pokecáme s V.

13:00 - Přijíždím do autoservisu, dětský koutek to jistí.

13:45 - začínají pracovat na našem autě. Máme hlad!

14:45 - Platíme a vyrážíme na návštěvu k babičce.

15:00 - Jsme u babičky, jdeme do lesa na hříbky. V lese si vzpomínám, že jsme si na oběd zapomněli ohřát polévku.

16:30 - Vracíme se z lesa, ohříváme večeři, děti jsou dobře vyhládlé a vše sní. Telefon s tatínekm a domluva, že udělá s H. úkoly, než přijedeme domů.

17:00 - Děti snědly každý 3 knedlíky s omáčkou a prosí babičku, aby udělala ještě palačinky. V. padá na koloběžce. Dnes nepsal, je unavený. Než dojí K., píšu zápisky, abych nezapomněla.

18:00 - Loučíme se s babičkou, odjíždíme domů. Modlím se s Proglasem růženec, děti hned usínají. Dálnice je dobře sjízdná. Po růženci vypnu rádio a konečně mám klid a rozjímám o době zamilovanosti s Bohem a manželem.

19:00 - Příjezd domů. Tchyně s manželem posbírali prádlo, Přenesu věci, děti. Manžel s H. sedí u stolu a hrajou domino. Přisedneme, sníme čokoládu. Jdu uspat V., donesu pyžama holkám do obýváku.

20:15 - Manžel jde uložit H. Dodělávám střih, masíruji manželovi záda.

20:50 - Hledám míry zákaznice, uklízím co se zrovna kde válí.

21:15 - Jdeme uspat K., já usnu taky, i když jsem se chtěla vrátit dolů a uklízet nebo žehlit.

 

A hele, mám pocit že napsané v počítači to vypadá kratší, než na papírkách! :)

Zobrazeno 1110×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz